
Samenstelling team:
Ons team bestaat uit mensen met de volgende functies en taken:
Directie:
Is eindverantwoordelijk voor algemene schoolzaken.
Bouwcoördinatoren:
Zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de onder- midden- of bovenbouw.
Interne begeleiders:
Organiseren en coördineren speciale zorg van kinderen die dat nodig hebben.
Groepsleerkrachten:
Zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de groep.
Onderwijsassistenten:
Ondersteunen de groepsleerkrachten bij de dagelijkse gang van zaken in de groep.
Vakleerkrachten:
Zijn verantwoordelijk voor het onderwijs in een bepaald vak (handvaardigheid, gym).
Administratief medewerkster:
Is verantwoordelijk voor administratie, telefoon en de ondersteuning van leerkrachten.
Contactpersonen ouders:
Zijn aanspreekpunt voor vragen, zorgen of klachten van ouders over de schoolsituatie.
Conciërge:
Is verantwoordelijk voor veel verschillende taken, zoals klein onderhoud aan het gebouw en de tuin.
Directie
De directrices van De Vijf Sterren zijn Thea Michel en Audrey Rajcomar.
Thea is aanwezig op de maandag en donderdag.
Op de dinsdag en vrijdag is Audrey aanwezig.
Als u vragen heeft, kunt u even binnenlopen of een afspraak maken via 020-6367624.
Interne contactpersonen
Heeft u wensen, vragen of klachten, dan kunt u natuurlijk bij de leerkracht of directie terecht. Maar De Vijf Sterren heeft ook een speciaal luisterteam ingesteld. Dit zijn interne contactpersonen voor leerlingen, ouders en personeel van de school.
Wat is en doet het luisterteam?
De contactpersonen die het luisterteam vormen, zijn er binnen de school voor iedereen die een klacht heeft en zijn/haar verhaal wil vertellen. Én bij het vinden van een oplossing steun wil. Klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over iemands gedrag, of de gang van zaken binnen school. Ook voor vragen over de klachtenregeling van AMOS (het bestuur van de school) of de te volgen procedure, kunt u zich wenden tot de contactpersonen.
De contactpersoon is het loket en de wegwijzer bij klachten.
De contactpersonen zijn geen mediators, maar staan diegene die een klacht heeft bij. Ze zijn de eerste opvang van de klager, zij luisteren naar de klager, nemen het verhaal serieus en helpen de klager de juiste route te volgen en zelf oplossingen voor het probleem te vinden. In grensoverschrijdende gevallen (ongewenst gedrag) verwijst de contactpersoon een klager naar de externe, bovenschoolse vertrouwenspersoon en/of adviseert hem/haar om rechtstreeks een officiële klacht in te dienen bij het bestuur en/of de klachtencommissie. De contactpersoon helpt dan de juiste stappen te nemen.
Wanneer klop je bij de contactpersonen aan?
Bij alle aan school gerelateerde kwesties (organisatorisch, didactisch, pedagogisch) die iemand niet met de betrokkene kan of durft af(te)handelen. Bijvoorbeeld ouders van een gepest kind die zich door de leerkracht en directeur niet serieus genomen voelen. Een leerkracht die vindt dat de directie hem/haar onvoldoende steunt in het kader van ongewenste bejegening door een collega. Een kind dat denkt dat de leerkracht hem ten onrechte bestraft. En natuurlijk bij grensoverschrijdend gedrag, zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld, pesten en discriminatie.
Omgaan met vertrouwelijke informatie
Gegevens, die door een leerling, ouder/verzorger, personeelslid of andere betrokkene van de school in strikt vertrouwen aan een contactpersoon worden bekend gemaakt, worden niet doorgegeven aan anderen (bijvoorbeeld (groeps)leerkracht, directeur, management teamlid, andere leerlingen, ouders/verzorgers of overig personeel).
Geheimhouding van hetgeen het luisterteam bij uitoefening van de functie ‘in strikt vertrouwen’ ter kennis komt, kan alleen doorbroken worden als de ‘klagers’ en/of de personen tot wie zij zich richten, hier toestemming voor geven. Of wanneer er zeer dringende redenen voor aanwezig zijn. In dat geval zal de contactpersoon de betrokkene op de hoogt brengen van het voornemen om de ‘geheimhouding’ te doorbreken alvorens dit werkelijk te doen.
Wie zijn contactpersoon op school?
Ellen Ottenbros en Lilian Blijd zijn de contactpersonen op De Vijf Sterren.
De kinderen kennen hen ook als de luisterjuffen van het luisterteam. Zij zijn te bereiken via een speciale brievenbus die bij de hoofdingang hangt, (daar ligt ook papier en pen waarop gegevens kunnen worden ingevuld).
Of u kunt een e-mail sturen naar: contactpersoon.devijfsterren@amosonderwijs.nl.
Buiten deze contactpersonen zijn er ook vertrouwenspersonen bij ons bestuur:
De vertrouwenspersonen van AMOS zijn:
Mevr. José Welten 020 4190240 of 06 47430001
j.c.welten@gmail.com
Dhr. Henk Heijerman 020 7703013 of 06 44660228
hheijerman@live.nl


Intern begeleiders
Bij ons op school werken drie Interne Begeleiders (IB-ers).
Voor groep 1 t/m 3 hebben we:
juf Marga Ottenbros.
Zij is aanwezig op de dinsdag, woensdag en donderdag.
Voor groep 4 t/m 6 hebben we:
juf Vicky Strettonmelia.
Zij is aanwezig op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
Voor groep 7 en 8 hebben we:
juf Audrey Rajcomar.
Zij is aanwezig op de dinsdag en vrijdag.
De taken van de interne begeleiders zijn: het coördineren van de leerlingenzorg, het leerlingvolgsysteem en leerlingbesprekingen.
De IB-ers spelen ook een belangrijke rol als een leerling begeleiding krijgt van een ambulante begeleider van een speciale (basis)school of als er een onderzoek wordt gestart.
Tijdens de rapportbesprekingen en overige gesprekken met de leerkracht hoort u hoe het met uw kind gaat op school en wordt alles met u besproken en aan u uitgelegd. Als er tussendoor een reden is om iets met u te bespreken over uw kind dan wordt u opgeroepen door de leerkracht en/of interne begeleider. Natuurlijk kunt u zelf ook een afspraak maken met de leerkracht of de interne begeleider als u daar behoefte aan heeft.
Zes keer per jaar overlegt de school met hulpverleners en professionals rondom de school. Dit heet het zorgbreedte overleg (ZBO). De schoolmaatschappelijk werker, de politie, de GGD en de leerplicht ambtenaar zijn hierbij betrokken. Als er zorg is over uw kind of uw gezin dan wordt dat in dit overleg met u besproken.