Welkom in de groep

Hallo allemaal,

Welkom in groep rood 1&2!!
Wat hebben wij er dit jaar weer veel zin in!!
Een geweldige klas met (zoals elk jaar) de leukste kinderen van de hele wereld!!

Dit jaar staat in het teken van spelenderwijs ontdekkend leren! Wij zijn dit jaar gestart met veel spelletjes om elkaar goed te leren kennen. Dit vinden wij erg belangrijk. Iedereen moet zich veilig voelen en met plezier naar school gaan. Want leren is leuk!!
Ook hebben de kinderen goed geoefend met alle afspraken en regels. Deze hebben wij samen bedacht. De vreedzame school helpt ons hierbij. Bijvoorbeeld; Samen spelen, samen delen. Geef elkaar een opsteker en help elkaar. Wij praten op een aardige manier tegen elkaar. Van foutjes kan je leren als je maar blijft proberen!! Wij dragen zorg voor elkaar. Wij dragen allemaal ons steentje bij. Wij leren opruimen, gaat dit goed dan krijgen wij de opruimkampioen ketting. Naast de opruim kampioen ketting hebben wij natuurlijk ook de opsteker ketting! Deze is onze klas erg populair.

Bij de kleuters werken wij in de ochtend met een circuit. Als de kinderen hiermee klaar zijn mogen zij iets kiezen in de groep waarmee zij willen spelen. Dit doen de kinderen via een kiesbord.

Bij de kleuters zijn wij veel bezig met beginnende geletterdheid zoals; rijmen, woordjes klappen, de woordenschat (hiervoor gebruikt groep rood zijn eigen zelfgemaakte woordenboek ) en het herkennen van de letters. Wij hebben in de klas een letterdobbelsteen, een lettermuur en een lettertafel. DeZe maken de kinderen zelf.

Ook vinden wij beginnende gecijferdheid belangrijk! Zoals het herkennen en toepassen van bijvoorbeeld de kleuren, de vormen, tellen en de cijfers herkennen. Iedere ochtend tellen de kinderen bijvoorbeeld samen, heel erg leuk!!

Er is natuurlijk veel meer wat wij doen in de klas. Hopelijk geven de foto’s een bepaalde indruk van groep rood 1&2.

Zijn jullie benieuwd hoe het verder in de klas allemaal gaat. Maak dan een afspraak met juf Sharon en juf Sanne en wees welkom!!
Wij zijn namelijk erg trots op onze school en de kinderen en delen dit graag!

Groetjes,
Juf Sharon en Juf Sanne

Kiezen op het kiesbord

Kleuren herkennen en sorteren in de lichtbak met een grote speciale pincet voor de pincet greep.

Bij ons staan de deuren allemaal open en mogen de kinderen ook spelen op de gang. Hiervoor hebben wij speciale speelmatten. Alleen dit spoor past daar niet op! Wat een mooie reis gaat deze trein maken!