Welkom in Groep 4A

Welkom op de website van De Vijf Sterren, groep 4A, schooljaar 2019/2020

Op de Maandag  en Woensdag hebben de kinderen Gym.

Graag wil ik aan u vragen of u denkt aan het meegeven van de gymspullen.

Donderdag gaan de leerlingen naar Handvaardigheid!

Denkt u dan een beetje om de kleding?

Er wordt bijvoorbeeld regelmatig met verf of lijm gewerkt!

Een (verf)schort meegeven kan natuurlijk ook.

Juf Marieke heeft wel schorten hangen, maar niet iedere leerling wil die gebruiken.

Ik heb van een aantal ouders de rapportmap al mogen ontvangen. Graag zou ik alle mappen hier op school willen hebben, zodat ieders rapport netjes kan worden opgeborgen wanneer de tijd daar is.

Iedere Dinsdag krijgen de kinderen huiswerk mee naar huis. De mappen worden uiterlijk maandag weer in de klas verwacht, zodat er dinsdag weer nieuw huiswerk kan worden meegegeven.

In groep 4 krijgen de kinderen vier bladen mee: 2x rekenen en 2x spelling.

Op de bladen van spelling zult u ook het dictee vinden (8 lege regels). Deze worden al in de klas gemaakt, deze kunt u overslaan.

Ik zou aan u willen vragen of u de kinderen zou willen helpen met het maken van dit huiswerk. Vaak is het stof die al is behandeld in de klas, dus bekend bij de kinderen. Maar meer dan eens zal de stof ‘uitdagend’ zijn. Als het zelfstandig wordt gemaakt, wil ik u vragen om het ook samen na te kijken.

Het gaat er om dat de leerlingen om leren gaan met ‘regelmatig huiswerk maken’ en ‘huiswerk leren’ en dat de ouders weten waar hun kind op school mee bezig is.

Als u vragen heeft, kunt u vaak na 2 uur even langskomen. Als er volgens u of mijzelf een afspraak nodig is, dan plan ik graag een afspraak in.

Ik hoop er samen een mooi schooljaar van te maken!

Meester Dick